UKK

Mitä etua on sisäpiiriin kuulumisesta?

Liittymällä Samppalinnan sisäpiirin sähköpostilistalle kuulet ensimmäisten joukossa tulevan asuinkorttelin uusimpia kuulumisia: asiaa projektin etenemisestä, rakennusvaiheista ja seuraavien taloyhtiöiden aikatauluista. Sisäpiiriläisenä saat myös mm. ensimmäisenä tiedon talojen ennakkomarkkinoinnin käynnistymisestä sekä pääset tutustumaan ja varaamaan asuntoja ennen muita.

 

Missä vaiheessa projektia milloinkin mennään? Mikä on rakentamisen aikataulu?

Ajankohtaista tietoa rakentamisen etenemisestä saat ensisijaisesti uutiskirjeistä. Lähetetyt uutiskirjeet päivittyvät arkistoon, johon voit tutustua täällä.

Ensimmäisen talo Gustav valmistui maaliskuussa 2024 ja toisen talon Carin arvioitu valmistumisajankohta on marraskuussa 2024. Kolmannen talon, As Oy Samppalinnan Idan, arvioitu valmistuminen sijoittuu syksylle 2025, neljännen talon siitä vuoden eteenpäin ja viidennen talon aikavälille 2027-2028.

 

Missä voin tutustua asuntojen pohjakuviin?

Kaikkien talojen asuntojen pohjakuvat löytyvät asunto-osakeyhtiöiden alasivuilta. As Oy Samppalinnan Gustavin asuntojen pohjakuviin voit tutustua täällä. As Oy Samppalinnan Carinin pohjakuvat löydät täältä.

 

Miten pysäköinti on ratkaistu? Onko sähköautot huomioitu?

Pihakannen alle tulee pysäköintihalli, johon jokaiselle taloyhtiölle tulee omia osake-paikkoja. Lisäksi vanhojen rakennusten pysäköinti ohjataan halliin. Pihakannelle tulee muutama vieraspaikka kirjastorakennuksen alle. Kaikki taloyhtiöiden autohallipaikat on varustettu sähköautonlatausjärjestelmällä. Polkupyörille on myös omat pyöräpaikat taloyhtiöittäin.

 

Mistä saan tietoa asuntojen materiaalivalinnoista? Mikä on Samppalinnan Showroom?

Samppalinnan asukkaat voivat valita mieleisensä sisustustyylin sisustusarkkitehdin suunnittelemista neljästä valmiista vaihtoehdosta; Lumi, Usva, Savi ja Hiili, joihin voit tutustua täällä. Samppalinnan Showroom tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä tutustumaan kattavasti etukäteen asuntojen sisutus- ja materiaaliratkaisuihin. Showroomissa järjestetään avoimia ovia ilmoitettavina ajankohtina. Vierailu on mahdollista myös ajanvarauksella. Lue lisää.

Mitä ovat townhouset?

Samppalinnan kortteliin rakentuu kaksi townhousea, jotka kuuluvat kahteen ensimmäisenä rakentuvaan kerrostaloon, As Oy Samppalinnan Gustaviin ja As Oy Samppalinnan Cariniin. Townhouset ovat kaksikerroksisia kahden perheen kaupunkipientaloja, joihin kuuluu parvekkeen lisäksi porealtaallinen patio. Taloissa on oma sisäänkäynti sisäpihalla ja lisäksi käynti huoneistoon suoraan autohallista. Pientaloasumista kerrostaloasumisen mukavuuksin sekä kaikki korttelin yhteiset tilat, piha, autotalli sekä palvelut ovat myös townhousen asukkaiden käytössä.

 

Mitä paikalle jääville Tekun vanhoille rakennuksille tapahtuu?

Tällä hetkellä, Samppalinnan korttelin rakennusvaiheessa, Tekun vanhat rakennukset toimivat koulujen väistötiloina. Rakennusvaiheen jälkeisen jatkokäytön suunnitelmat ovat vielä tällä hetkellä avoinna. Asemakaava mahdollistaa vanhoihin rakennuksiin toimistoja, asuntoja, palveluasumista, hotellitoimintaa, rauhallista asumisen kanssa yhdessä toimivaa jatkokäyttöä. Rakennukset ovat suojeltuja joten mm. niiden korkeusasemaan ei ole tulossa muutoksia.

 

Mitä yhteistiloja/palveluita Samppalinnaan on suunniteltu?

Kortteliin on suunniteltu talopesuloita, joissa asukas saa helposti itse pestyä hieman isompaa pyykkiä sekä kuivattua ne tehokkaasti kuivaushuoneessa. Pyöräsuojaan tultaessa löytyy pesupaikka, jossa voi puhdistaa kuraantuneen pyörän tai pienen lemmikin tassut. Pyöräsäilytystä on kahdessa kerroksessa, katutasossa sekä kellaritasossa.

Sisäpihalle on suunniteltu pihapaviljonkia, jonka on tarkoitus toimia yhteyskäyttötilana. Paviljonkin tulee pieni saunaosasto, keittiö sekä oleskelutilaa, ja siellä voidaan järjestää esim. taloyhtiöiden kokouksia tai pieniä omia illanistujaisia. Pihalle on suunniteltu istutusaltaita, joihin istutetaan puita ja pensaita. Näin ympäröivä puisto saadaan levittäytymään myös sisäpihalle tehden siitä vehreän keitaan asukkaille.

As Oy Samppalinnan Idan tiloihin rakentuu alan ammattilaisten suunnittelema viihtyisä kuntosali, joka on tarkoitettu Samppalinnan korttelin asukkaille. Parkkihallien tasoon rakentuva kuntosali on lähes 100 neliöinen, hyvällä ilmanvaihdolla varustettu tila, jossa voi treenata kiireisen arjen keskellä. 

 

Millainen lämmitysmuoto taloihin tulee? Entä onko asunnoissa viilennnys?

Samppalinnan talot lämmitetään toimintavarmalla Turku Energian kaukolämmöllä. Turussa kaukolämpö tuotetaan jo pääosin uusiutuvilla energialähteillä. Lämpöä tehdään mm. Naantalin monipolttoainevoimalaitoksessa, Orikedon biolämpölaitoksessa, Kakolan lämpöpumpuilla sekä Luolavuoren pellettilämpölaitoksessa.

Kaukolämpö on ekologinen lämmitysmuoto, joka mahdollistaa myös kaukojäähdytyksen käyttämisen viilennykseen taloyhtiöissä. Suurin osa kaukojäähdytyksestä tuotetaan Kakolan lämpöpumppulaitoksen jäteveden hukkaenergialla ja samalla taloyhtiön ylimääräinen lämpöenergia siirretään kaukolämpöverkkoon käytettäväksi esimerkiksi käyttöveden lämmitykseen. Samppalinnan kaikki asunnot varustetaan puhallinkonvektorilla.

 

Onko Samppalinnanmäen ja Urheilupuistoon väliin tulossa siltaa?

Turun Kaupungin asemakaavassa on merkintä kävelysillasta Urheilupuistoon. Se on kaupungin oma hanke, jonka luonnollisesti toivomme toteutuvan.

 

Minkä kokoisia asuntojen parvekkeet ovat, mahtuuko esim. ruokapöytä?

Samppalinnan asuntojen lasitetut parvekkeet ovat huoneiston levyisiä ja hyvin tilavia, joten paikalle mahtuu varmasti isompikin ruokapöytä. Parvekkeiden on tarkoitus toimia tietynlaisena olohuoneen jatkeena leveän liukulasioven yhdistäessä ulkotilan saumattomaksi osaksi olohuonetta.